Скрипаљ тајно посећивао Праг 2012. године?

Бивши двоструки шпијун Сергеј Скрипаљ тајно је посећивао Праг 2012. године и састајао се са службеницима чешке обавештајне службе, објавио је чешки портал "Риспект", преноси "Тас".

"Скрипаљ је најмање једном посетио Праг 2012. године, а упркос чињеници да је то била краткa посетa, његов пут је био користан за локалну обавештајну службу. Представници чешке обавештајне службе састали су се најмање једном са њим и у Великој Британији", тврди чешки портал Риспект.

Након што се преселио у Велику Британију, Скрипаљ је сарађивао са британском обавештајном службом МИ-6 како би разоткрио руску мрежу агената (у западним земљама), пише чешки лист и навoди да се састајао са представницима обавештајних служби земаља партнера Велике Британије, укључујући и Чешку.

Портал, међутим, тврди да недавно тровање Сергеја Скрипаља и његове ћерке није повезано са његовом посетом Прагу.

Скрипаљ и његова ћерка пронађени су 4. марта у Салсберију у јужној Енглеској, без свести и касније је утврђено да су отровани нервним агенсом новичоком.

Лондон је за њихово тровање оптужио Русију, а Организација за забрану хемијског оружја потврдила је да су они отровани тим агенсом, али не и његово порекло.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи