Индонезија, у нападу на цркве убијено једанаест особа

Исламска држава преузела је одговорност за самоубилачке бомбашке нападе на три цркве у Сурабаји, другом највећем граду Индонезије. Шеф индонежанске полиције Тито Карнавијан изјавио је да су бомбаши самоубице у нападима у којима је убијено најмање 11 људи били чланови исте породице - отац, мајка и четворо деце узраста од девет до 18 година.

АП преноси да је Карнавијан рекао да је ова породица боравила у Сирији, где је Исламска држава до скора контролисала велики део територије.

Шеф индонежанске полиције је казао да је отац активирао аутомобил бомбу, двојица синова од 18 и 16 година су користили мотор приликом напада, а мајка је извела напад заједно са двоје деце узраста 12 и девет година.

Председник Индонезије Џоко Видодо је бомбашке нападе у Сурабаји, другом највећем граду у тој земљи, назвао "варварским", пренео је Ројтерс.

"Наредио сам полицији да истражи и разбије мреже одговорних", рекао је Видодо на конференцији за медије коју је одржао заједно са Карнавијаном.

У саопштењу Исламске државе које је пренела њена новинска агенција Амак наведено је да су "три напада мученика донела смрт за 11 и рањавање за 41 чувара цркава и хришћана у граду Сурабаја у покрајини Источна Јава у Индонезији".

Ројтерс наглашава да Исламска држава није изнела никакве друге детаље нити пружила доказе тврдње.

АП је пренео раније да је први напад изведен током мисе у католичкој цркви Санта Марија, где је убијено четворо људи, укључујући нападача.

Неколико минута касније у експлозији у цркви Дипонегоро убијено је двоје људи, а још двоје је изгубило живот у нападу на цркву Пантекоста.

Остале жртве преминуле су у болници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи