Кинески милијардер осуђен због подмићивања званичника УН

Инг Лап Сингу, кинеском милијардеру, изречена је казна од четири године затвора због подмићивања званичника Уједињених нација. Казну му је изрекао њујоршки федерални суд, али служење казне неће отпочети одмах.

Кинески милијардер се тренутно, како наводи АП, налази у апартману на Менхетну и под 24-часовним је надзором. Одређена му је кауција од 50 милиона долара.

Инг је у јулу ове године проглашен кривим јер је двојици амбасадора УН исплатио мито од 1,7 милиона долара, како би подржали његов план изградње конгресног центра УН у Макаоу.

Ингови адвокати су тврдили да је он исплаћивао новац само онда када му је то тражено, ради убрзања тог пројекта.

Бивши председник Генралне скупштине УН Џон Еш, који је био дипломата карипске државе Антигва и Барбуда, у вези са овим случајем се изјаснио да није крив и, чекајући суђење, је преминуо.

Бивши амбасадор Доминиканске Републике Франсис Лоренсо признао је кривицу и пристао да сведочи против Инга.

Конгресни центар у Макаоу никада није изграђен, наводи АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво