Инспектори ОЗХО се вратили са узорцима из Думе

Тим експерата Организације за забрану хемијског оружја вратио се из мисије у сиријском граду Думи. Они су узели узорке и интервјуисали сведоке како би утврдили да ли је у нападу сиријских снага прошлог месеца коришћена забрањена муниција, рекао је неименовани дипломатски извор, преноси "Ројтерс".

Инспектори за хемијско оружје ОЗХО вратили су се синоћ у Холандију након што је 14. априла отпутовао у Дамаск, преноси Ројтерс.

Обишли су све локације на којима су наводно изведени напади хемијским оружјем и узели узорке, који ће бити испитани у њиховој лабораторији у Холандији пре него што буду прослеђени националним лабораторијама ради тестирања.

Резултати тестирања би требало да буду познати за три до четири недеље, наводи британска агенција.

Због сумњи да су снаге сиријске владе у Думи 7. априла извеле напад хемијским оружјем, САД, Француска и Британија су 13. априла извеле ударе на неколико наводних постројења хемијског оружја у Сирији.

Иначе, Организација за забрану хемијског оружја истражује о смрти десетина људи у Думи, енклави у Гути на ободу сиријске престонице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи