Побуњеници прихватили да напусте енклаву код Хомса

Сиријски побуњеници прихватили су договор да напусте енклаву код града Хомса, изјавио је један њихов представник.

Тај неимановани представник побуњеника у провинцији Хомс је рекао да ће споразум, у којем је посредовала Русија, омогућити да се тамо поново успоставити државна власт, као и да ће борци предати тешко наоружање.

Према његовим речима, борци и цивили који не жле да остану у тоj енклави биће одведени на побуњеничку територију на северу код турске границе, а евакуација би требало да почне у суботу.

Та побуњеничка енклава укључује градове Хула, Растан и Талбисех, као и околна села, на главном ауто-путу између Хомса и Хаме.

Још увек нема потврде Дамаска или Москве о томе, преноси Ројтерс.

Сиријски државни медији објавили су у уторак да су побуњеници пристали да владиним снагама предају енклаву северно од Хомса, трећег по величини града у земљи.

Како је подсетио АП, тај споразум је најновији у низу капитулација побуњеника исцрпљених седмогодишњим ратом у Сирији.

Ове године влада је преузела контролу над предграђима око Дамаска и две енклаве у самој престоници које је држала Исламска држава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи