Ирак, џихадисти погубили двојицу кандидата за изборе

Агенција Исламске државе "Амак" објавила је видео-снимак на којем је приказано погубљење "двојице кандидата" на парламентарним изборима у граду Ел Тармија, северно од Багдада, који су заказани за наредни месец.

ИД је раније ове недеље саопштила да ће нападати биралишта у Ираку током парламентарних избора као и да ће свако ко буде гласао бити сматран неверником, преноси Ројтерс.

У аудио-поруци од 22. априла, портпарол ИД је оптужио ирачку владу на челу са шиитима да је савезник Ирана и упозорио да ће свако ко се буде кандидовао на изборима или гласао на њима бити мета напада.

Ирачке власти су саопштиле да ће биралишта бити добро чувана.

Ирачки премијер Хајдер ел Абади је прогласио победу над Исламском државом у децембру прошле године. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво