Кинеска војска појачала ракетне снаге

Балистичка ракета средњег домета ДФ-26 постала је део ракетних снага Кине, чиме је ојачана њена могућност да одговори противницима на земљи и мору, саопштено је у Пекингу.

Како преноси АП, портпарол министарства одбране Ву Квијан рекао је данас новинарима да ракета ДФ-26 може да носи и конвенционалне и нуклеарне бојеве главе.

Верује се да ракета има домет до 4.000 километара, што у критичан положај ставља и кључне инсталације америчке војске на острву Гуам, наводи агенција.

Упркос томе, Ву је рекао да је Кина остала чврста у свом дефанзивном војном ставу, укључујући и политику по којој никада неће прва извести нуклеарни напад на своје противнике.

Кинеска ракетна снага је великим делом формирана да деградира одбрамбене снаге Тајвана, који себе сматра самосталном државом, а у чему има подршку, пре свега војну, САД и Јапана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво