Немачка, бивши телохранитељ Бин Ладена прима социјалну помоћ

Бивши телохранитељ убијеног вође Ал Каиде Осаме бин Ладена већ годинама мирно са породицом живи у Бохуму и прима социјалну помоћ, зато што је немачки суд одлучио да не сме да буде протеран у родни Тунис, објавили су немачки медији.

Наводи се да је странка Алтернатива за Немачку (АфД) поднела упит о њему покрајинској влади Северне Рајне-Вестфалије, која је саопшила да Сами А. месечно прима више од 1.000 евра државне помоћи, а на то треба придодати и око 150 евра по детету и друге облике помоћи, преноси Хина.

Тунишанин Сами А. од 1997. године живи у Немачкој и важи за опасну особу која је под сталном присмотром и свакодневно мора да се јавља полицији.

Наводи се да је 2012. године немачки суд одлучио да Сами А. не може бити протеран у Тунис, јер му тамо прети мучење и нехумано поступање.

Сами А. је у Немачку стигао на студије, али је од 1999. године неколико година боравио у џихадистичким камповима у Авганистану, где је напредовао до позиције једног од телохранитеља терористичког вође Осаме бин Ладена.

Наводи се да градске власти у Бохуму у неколико наврата покушале да укину боравишну дозволу Самију А., али је сваки пут одлука морала да буде повучена због пресуде у корист тунишког држављанина који је у међувремену добио четверо деце.

"Немачки закон о азилу овде се злоупотребљава до максимума – ми морамо новцем од пореза да финансирамо једног терористу зато што не смемо да га протерамо", рекао је за немачки дневни лист Билд демохришћански политичар Екхарт Реберг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара