Нападача из Торонта знали као повученог и безопасног

Двадесетпетогодишњи нападач који је комбијем прешао на тротоар и улетео међу пешаке у северном предграђу Торонта и том приликом усмртио десет особа, а повредио најмање 15 особа, након чега је ухапшен, идентификован је као Алек Минасиан, студент за којег колеге наводе да га знају као повученог и безопасног.

"Није био друштвена особа, али колико се сећам, био је у потпуности безопасан", рекла је Шерин Чами, његова бивша колегиница из одсека за особе са посебним потребама у средњој школи Торнлиа, коју је завршио.

Његов други колега који је похађао неке часове са њим, Ери Блаф, описао га је у разговору за Си-Би-Си такође као самотњака.

"Никада га нисам видео са пријатељима. Мислим да није био превише друштвен, обично бих га виђао самог у ходницима или у мензи", рекао је Блаф.

У канадском образовном систему, термин "специјалне потребе" односи се на особе које имају потешкоће у учењу, бихевиоралне потешкоће као и физичке недостатке.

Званичници су саопштили да он није био познат полицији од раније.

Његовој Фејсбук страници није било могуће приступити путем сајта, али према верзији којој је било могуће приступити путем интернет архиве, он је био студент колеџа Сенека од 2011. до априла 2018, а Торнлеа школу је завршио 2011. године, док је као стручно знање навео софтверски развој.

Према посту из септембра 2013. године, Алек Минасиан је почео да ради у Центру за развој отворене технологије на колеџу Сенека и објављивао је информације о свом напретку у развоју софтвера ту све до марта 2014. године.

Андроид продавница на Гуглу, нуди апликацију за паркинг коју је направио неко ко се зове Алек Минасиан, наводи агенција.

Како је америчка агенција претходно пренела, Минасиан се налази у притвору, а очекује се да се данас појави пред судом, када ће бити објављена и оптужница против њега.

Ројтерс наводи да се и даље не зна да ли је улетање у људе изведено намерно или се радило о несмотрености возача.

Један од сведока напада комбијем, рекао је да возач није деловао као да се труди да се заустави.

"Да је била незгода, он би се зауставио. Међутим та особа је само наставила да вози по тротоару. Могао је да се заустави", рекао је сведок Питер Канг за Си-Ти-Ви њуз.

АП је пренео изјаву једног од полицајаца са места инцидента, који се десио у поподневним сатима по локалном времену у понедељак, да се још не зна зашто је комби ударио пешаке.

Како британска агенција преноси, на видео снимку који је емитовао Си-Би-Си, види се мушкарац који је уперио предмет ка полицајцу који виче на њега да легне, док он њему понавља "убиј ме".

Полиција је објавила да је изнајмљени бели комби фирме "Рајдер", пешаке ударио на раскрсници улице Јонги и Авеније Финч, а на телевизијским снимцима било је приказано указивање помоћи повређенима који су лежали на тротоару.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво