Кремљ: Напад Запада на Сирију погоршао атмосферу у региону

Кремљ је одбио да коментарише медијске наводе да Русија планира да ускоро снабде Сирију својим ракетним системима С-300, али је саопштио да је западни ракетни напад на Сирију погоршао атмосферу у региону.

"Ракетни напад је знатно погоршао атмосферу у вези са Сиријом и сиријским мировним процесом", рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков, у одговору на питање о могућој испоруци система С-300, преноси Ројтерс.

Песков је закључио да је "велика штета нанета међународном праву и духу међународног права кад је реч о сарадњи".

Руски дневник Комерсант је, позивајући се на неименоване војне изворе, раније данас навео да би Русија могла да почне да Сирију снабдева противавионским ракетним системима С-300 у блиској будућности.

Руски лист наводи и да експерти верују да ће Израел негативно реаговати на овакав развој догађаја и да би могао да бомбардује област у којој би били распоређени ракетни системи.

Иначе, руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је у петак да су овомесечни западни војни удари на Сирију уклонили било какву моралну обавезу Русије да свом савезнику, сиријском председнику Башару ел Асаду, ускрати ракетне системе. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи