Белгија, 20 година затвора за Салеха Абдеслама

За напад у Бриселу 2016. године Салех Абдеслам и његов саучесник Софиен Ајари осуђени су на по 20 година затвора. Абдеслам је осумњичен и за терористичке нападе у Паризу 2015.

Суд у Бриселу осудио је на 20 година затвора и 12.000 евра новчане казне осумњиченог за терористички напад у Паризу Салаха Абдеслама и његовог саучесника, након што је утврђено да су криви за покушај убиства пуцњима испаљеним у полицајце када су покушали да побегну приликом хапшења у марту 2016.

Абдеслам је једини преживели члан ћелије Исламске државе која је у новембру 2015. године извела вишеструки терористички напад у Паризу, када је убијено 130 људи, а био је и један од најтраженијих европских бегунаца.

Суд је данас саопштио да Абдеслам и даље представља "несмањену опасност" и да је "терористички карактер" пуцњаве јасно утврђен у инциденту када су Абдеслам и Софиен Ајари покушали да побегну након што их је полиција пронашла у скровишту у бриселском предграђу, преноси АП.

Тај инцидент се догодио четири месеца након напада у Паризу, а њих двојица су ухапшена три дана после инцидента.

Председник суда Лук Енар рекао је уочи изрицања пресуде да Абдеслам и његов саучесник Софиен Ајари неће бити присутни када се буде читала пресуда, али није открио разлог њиховог одсуства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи