Неонацистички фестивал у Немачкој на Хитлеров рођендан

Стотине неонациста очекује се на дводневном фестивалу у градићу Острицу на истоку Немачке. Фестивал је почео данас, на дан рођендана Адолфа Хитлера а антифашистичке групе су организовале протесте.

Полицајци су распоређени како би спречили евентуално насиље на фестивалу "Штит и мач" у градићу у близини Пољске и Чешке границе. Очекује да дођу и екстремисти из других земаља Источне Европе.

Ангажовано је 1.100 полицајаца као и водени топови и чамци који патролирају оближњом реком.

На фестивалу је забрањен алкохол а посетиоци не смеју да донесу стаклене амбалаже и заставе.

Међу организаторима фестивала је Торстен Хесе из крајње десне странке НПД, која је отворено ксенофобична али је прошле године избегла забрану деловања због малог чланства и ограниченог утицаја, пише АФП.

Организатори очекују око 800 гостију током петка и суботе.

Остриц је место од 2.300 становника у Саксонији, где је десничарска странка АФД остварила један од најбољих резултата на изборима 2017. године. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво