Успостављена "врућа линија" између лидера две Кореје

Северна и Јужна Кореја успоставиле су телефонску "врућу линију" између лидера две земље, у тренутку када се припремају за редак самит идуће недеље, чији је циљ решавање нуклеарне кризе са Пјонгјангом.

"Историјска директна телефонска линија између лидера Северне и Јужне Кореје успостављена је недавно", изјавио је званичник јужнокорејског председништва Јун Кун Јунг на конференцији за новинаре, преноси АП.

Председништво Јужне Кореје саопштило је да је успешан пробни телефонски разговор обављен на "врућој линији" између јужнокорејске председничке Плаве куће и моћне севернокорејске Комисије за државна питања.

"Пробни разговор трајао је четири минута и 19 секунди, при чему су званичници обеју страна међусобно разговарали. Веза је била стабилна, а квалитет гласа прилично добар, као да разговарате са комшијом", рекао је Јун. 

Председник Јужне Кореје Мун Џае-ин и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун планирају да обаве први телефонски разговор уочи састанка тет-а-тет, који је заказан за идући петак, у пограничном селу Панмунџом.

Јужнокорејски званичници наводе да ће "врућа линија", која ће, како кажу, бити одржана и после самита, помоћи да се олакша дијалог и смањи неразумевање у периоду тензија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи