Сирија вратила Француској Асадов орден Легије части

Престижно одликовање, орден Легије части који је сиријски председник Башар ел Асад добио 2001. године од Жака Ширака, Сирија је вратила Француској.

Сиријско Министарство спољних послова је саопштило да Башар ел Асад не може да носи одликовање државе која је "роб САД".

"Министарство спољних послова вратило је Француској орден Легије части којим је одликован председник Асад. За председника Асада није част да носи украс који припада робовској земљи и следбенику Сједињених Држава, које подржавају терористе", саопштило је сиријско Министарство спољних послова, преноси Би-Би-Си.

Тај потез уследио је неколико дана након што је Француска објавила да ће покренути поступак за одузимање одликовања Асаду.

Орден је враћен преко Амбасаде Румуније, која заступа француске интересе у Сирији.

Француска се прошлог викенда придружила САД и Великој Британији у бомбардовању Сирије, због наводног напада хемијским оружјем у Думи.

Башар ел Асад примио је орден Легије части 2001. године од тадашњег француског председника Жака Ширака.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво