Берлин, предао се Сиријац који је напао младића са јеврејском капом

Сиријац (19), који је напао пре два дана у Берлину младића са јеврејском капом, отишао је у полицију у пратњи адвоката.

Инцидент је изазвао осуду и бурно реаговање у Немачкој, пренела је агенција АП, подсетивши да је напад осудила и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Жртва напада је Израелац Адам Армуш (21), а снимак напада на њега раширио се врло брзо на друштвеним мрежама, отворивши дебату о порасту антисемитизма у Немачкој.

Армуш је рекао да није Јеврејин али да је ставио јеврејску капу као експеримент пошто није веровао другу који му је рекао да је опасно у јавности у Немачкој носити јеврејска обележја.

На снимку се види младић који напада жртву и узвикује "Јахуди", што значи "Јеврејин" на арапском језику.

Напад се догодио у уторак, у берлинском кварту Пренцлауер берг.

У Немачкој су у порасту антисемитски инциденти. Само прошле године у Берлину се догодило 947 антисемитских инцидената, међу којима 18 напада и 23 претње, навели су званичници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи