Баскијска ЕТА се распушта након више деценија постојања?

ЕТА, баскијска милитантна група спремна је да објави коначно расформирање почетком маја, чиме би окончала вишедеценијску насилну кампању за независност Баскије од Шпаније, преноси регионална јавна телевизија ЕТБ.

Баскијска милитантна група ЕТА је убила више од 800 људи, укључујући – полицајце, политичаре и привреднике пре него што је 2011. године одустала од оружане кампање за независност Баскије и предала оружани арсенал прошле године.

Француска и Шпанија где је ЕТА починила већину својих смртононских акција за више од 40 година, захтевале су њено распуштање.

Телевизија ЕТБ јавила је касно синоћ да ће ЕТА објавити тај корак првог викенда у мају, преноси АП.

Догађај који ће означити крај групе ЕТА биће одржан у јужној Француској пре него што група то званично објави.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи