Путин и Меркелова телефоном о Сирији

Група западних земаља починила је агресију против Сирије, грубо прекршивши међународно право, рекао је руски председник Владимир Путин немачкој канцеларки Ангели Меркел у телефонском разговору, саопштила је прес служба Кремља.

Две стране су детаљно разматрале погоршање ситуације у Сирији и око Сирије. Руски председник је истакао још једном да је деловањем групе западних земаља почињен акт агресије, да су грубо прекршене норме међународног права, укључујући Повељу УН и знатно нарушено мирно решавање сиријске кризе, наводи се у саопштењу Кремља, преноси Тас.

У телефонском разговору, Путин и Меркелова су истакли важност темељне и непристрасне истраге коју треба да спроведе мисија Организације за забрану хемијског оружја.

"Обе стране су показале спремност да промовишу наставак политичких и дипломатских напора у вези са сиријским досијеом и да се наставе билатерални контакти на тим линијама", наводи Кремљ у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво