Трамп одложио увођење додатних санкција Русији?

Амерички председник Доналд Трамп одложио је увођење додатних санкција Русији и вероватно их ни неће одобрити уколико Москва не изведе нови сајбер напад, или не направи неку другу провокацију, изјавио је високи званичник америчке администрације.

Америчка амбасадорка у УН Ники Хејли рекла је у недељу да Вашингтон припрема нове санкције Русији због подршке сиријском председнику Башару ел Асаду, али је неименовани званичник Ројтерсу рекао да је "амбасадорка овога пута истрчала пред руду".

"Вашингтон пост" је први јавио да је Трамп обуставио план о додатним економским санкцијама Русији.

Неименовани званичник администрације САД рекао је да је Трамп забринут да би наметање додатних санкција одмах након удара на челу са САД против снага Асада, кога Русија подржава, омело његове напоре да с руским председником Владимиром Путином постигне договоре о борби против исламског екстремизма, безбедности на интернету и другим питањима.

Према речима тог званичника, Трамп је изразио забринутост да би, уколико администрација не поступи обазриво, тензије између Вашингтона и Москве - које су већ на најнижем нивоу откако је Хладни рат окончан - могле да опасно ескалирају.

Упитана за коментар, Бела кућа је дала одговор идентичан одговору портпаролке Саре Сандерс, а то је да "разматрају додатне санкције против Русије и одлука ће бити донета у блиској будућности".

Ипак, још један високи званичник администрација САД каже да је амбасадорка Хејли помало исхитрено поступила када је најавила нове санкције.

"О санкцијама се дискутовало, али је одлучено да се са њима сачека неко време", појаснио је он.

У понедељак је америчка администрација оптужила хакере које подржава руска влада за глобални сајбер напад на рутере и другу компјутерску опрему, напомиње британска агенција.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво