Сиријска ПВО дејствовала на основу лажне узбуне, није било новог напада

Противваздушна одбрана Сирије деловала је током ноћи на основу лажне узбуне. Државни медији првобитно су јавили да је сиријска ПВО оборила ракете испаљене на базу у области Хомс, док је либански Хезболах саопштио да је циљана и база недалеко од Дамаска. Пентагон је навео да САД нису извршиле никакав напад.

САНА преноси да је неименовани војни извор потврдио да су лансиране противваздушне ракете, али да није дошло ни до каквог страног напада.

Неименовани командант локалног паравојног савеза тврди да је деловање сиријске ПВО резултат "заједничког електронског напада" Израела и САД на сиријске радарске системе, преноси Ројтерс.

Сиријска државна телевизија је раније данас јавила да су сиријске ваздухопловне снаге одговориле на ваздушни напад изнад Хомса, који је имао за циљ да погоди ваздухопловну базу Шајрат. Навели су и да су оборене ракете.

Пентагон је затим саопштио да у тој области у то време није било америчке војне активности.

На питање о наводима о ракетном нападу на ваздухопловну базу Шајрат у сиријском региону Хомс, Пентагон је саопштио да "није било војне активности САД у тој области у то време", пренела је британска агенција.

Нешто касније, проирански Хезболах саопштио је да је испалио три ракете на војни аеродром североисточно од Дамаска.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво