И Канада са Кубе повлачи породице дипломата због здравља

Отава ће повући породице дипломата који су на служби у канадској амбасади на Куби, због неуобичајених здравствених симптома чији је узрок још непознат, док прелиминарни закључци медицинских стручњака указују на нови тип стеченог оштећења мозга, саопштиле су данас канадске власти.

Канада још испитује узрок симптома које су најпре, 2017. године, пријавили Канађани повезани са амбасадом у Хавани, а који су уочени и међу америчким дипломатама на Куби, наводи Ројтерс.

Симптоми, међу којима су вртоглавица, главобоље и мучнина, установљени су код 10 од 27 чланова канадског особља и чланова њихових породица, саопштио је високи званичник канадске владе.

Иако није било нових инцидената од јесени 2017, породице дипломата које су се вратиле у Канаду наставиле су да осећају исте симптоме.

Иначе, почетне теорије о звучном нападу које су изнели амерички званичници прошле године или о масовним психосоматским узроцима сада се сматрају невероватним, напомиње британска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи