Либерман: Израел неће дозволити да Русија наметне ограничења

Израелски министар одбране Авигдор Либерман изјавио је да Израел неће дозволити да Русија наметне ограничења на израелске активности у Сирији.

Авигдор Либерман је у интервјуу за израелски портал Вала одбио да потврди да је Израел одговоран за удар из ваздуха на сиријску ваздухопловну базу прошле недеље, упркос томе што је неименовани високи израелски војни извор рекао данас магазину Њујорк тајмс да јеврејска држава стоји иза тог напада, преноси Тајмс ов Израел.

"Морали смо да обавимо наш посао. Све опције су на столу. Нећемо дозволити интегрисање Ирана у Сирији. Нећемо дозволити било какво ограничење када је реч о безбедносним интересима Израела", рекао је Либерман.

Рекао је и да је Израел успео да избегне "директно сукобљавање" с Москвом и да су две земље у констатном контакту.

"Ми се не мешамо у унутрашње послове Сирије и не покушавамо да поправимо свет. Ми се само бавимо израелском безбедношћу и Руси то врло добро разумеју", рекао је Либерман.

Либерман је упозорио да Израел неће дозволити да Газа постане "иранска база" и додао да стратегија Израела у вези са приобалном енклавом подразумева демилитаризацију, споразум о размени заробљеника са Хамасом и рехабилитацију.

"Становници Газе морају да схвате да могу да постану Сингапур Блиског истока. Докле год је Хамас контролише, неће бити ништа", закључио је Либерман.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 17. апр 2018, 02:39) - anonymous [нерегистровани]

Бити или не бити

Само глатке главе могу превладати. Самооцентрична идеологија узрокује шизофренију. Два државна рјешења морају бити реализована, како би се постигао позитиван напредак ка светлијој будућности. Не дозволите страх да вам омета пресуду. Мора постојати компромис. Израел и Иран ће једног дана имати стабилне дипломатске односе ако предузмете неопходне кораке. Русија ће гарантовати вашу сигурност.

(понедељак, 16. апр 2018, 23:56) - anonymous [нерегистровани]

bolna tacka

Njima i dalje nije jasno i u rebusu su kako su im Sirijci oborili najmega noviji avion 700.e generacije, F-35 sa Sovjetskim S-200.