АП: Порно-глумица на рочишту о подацима повезаним са Трампом

Очекује се да ће порно-глумица Сторми Данијелс присуствовати рочишту на којем амерички федерални судија разматра начин да се ревидира материјал који је ФБИ запленио од личног адвоката председника САД Доналда Трампа, како би се утврдило да ли би тај материјал требало да буде заштићен, наводи АП.

Тужиоци, који наводе да су истражитељи упали у канцеларију и хотелску собу адвоката Мајкла Коена прошле недеље у оквиру истраге о кривичном делу везаном за Коенове личне послове, траже уобичајену процедуру ревидирања тада заплењених докумената с тужилачком комисијом која нема везе са том истрагом.

Неименоване особе блиске истрази рекле су америчкој агенцији да су агенти током рације тражили банкарске извештаје и податке о Коеновим малверзацијама у такси индустрији, али и о његовој комуникацији с Трамповим предизборним тимом и информације о исплатама 2016. двема женама које тврде да су са Трампом имале афере.

Реч је о бившем "Плејбојевом" моделу Карен Мекдугал и порно-звезди Сторми Данијелс, чије је право име Стефани Клифорд.

Коенови адвокати су данас у поднеску навели да су истражитељи "узели све" током рације прошле недеље, укључујући више од 10 електронских уређаја.

Трампова адвокатица Џоана Хендон је у свом поднеску од федералног судије затражила да не дозволи да тужиоци проучавају материјал који је заплењен у рацији, све док и Коен и Трамп не буду имали прилику да сами ревидирају тај материјал и кажу који део тог материјала је подложан заштити у складу с повлашћеним правом клијента да одбије да открије поверљиву комуникацију са адвокатом.

Трамп је јуче на Твитеру навео да су сви адвокати сада "потиштени и забринути" због рације ФБИ у Коеновим просторијама.

"Имам много адвоката и они се вероватно питају када ће њихове канцеларије, па чак и станови, бити претражени и када ће им све, укључујући њихове телефоне и компјутере, бити однето", навео је амерички председник. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво