Макрон није мислио да сигнализира промену става САД о Сирији

Председник Француске Емануел Макрон изјавио је да није мислио да сигнализира промену става САД о Сирији, након што је Бела кућа саопштила да председник САД Доналд Трамп и даље жели да се америчке трупе у Сирији врате кући што је пре могуће.

"Бела кућа је у праву када каже да је реч о војном ангажовању против Исламске државе и да ће оно престати онога дана када рат против Исламске државе буде окончан", рекао је Макрон, пренео је Ројтерс.

Он је, међутим, рекао и да САД, удружујући снаге са Француском и Британијом у суботу, у потпуности схватају да је "наша одговорност изнад рата против ИД и да постоји хуманитарна одговорност и одговорност да се изгради дугорочни мир".

Бела кућа је саопштила раније данас да председник САД Доналд Трамп и даље жели да се америчке трупе у Сирији врате кући што је пре могуће, преноси Ројтерс.

Агенција подсећа да је француски председник Емануел Макрон у недељу изјавио да је Трампа убедио да у Сирији "дугорочно" задржи америчке трупе.

"Мисија САД се није променила - председник је јасно рекао да жели да се америчке снаге врате кући што је пре могуће", саопштила је портпаролка Беле куће Сара Сандерс.

Она је навела да је Вашингтон "одлучан да у потпуности уништи Исламску државу и створи услове који ће спречити њен повратак".

"Поред тог, ми очекујемо од наших регионалних савезника и партнера да преузму већу одговорност како војно тако и финансијски како би осигурали безбедност региона", пише у саопштењу Сандерсове.

Француски председник Емануел Макрон изавио је да је убедио америчког председника Доналда Трампа да остави трупе у Сирији.

Он је у интервјуу за француску БФМ телевизију казао да је у телефонском разговору, пре напада коалиционих снага у суботу, убедио Трампа да не повлачи војску из Сирије.

"Убедили смо га да је неопходно да остане тамо. Имамо комплетан међународни легитимитет да делујемо у том оквиру. Три чланице Савета безбедности су интервенисале", рекао је Макрон у телевизијском обраћању поводом годишњице од ступања на чело Француске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара