Амерички изасланик: Руси можда били на месту напада у Думи

Русија је можда била на месту наводног напада хемијским оружјем у сиријском граду Думи, рекао је амерички изасланик Кенет Вард на састанку Организације за забрану хемијског оружја (OPCW), затраживши да та организација осуди континуирану употребу хемијског оружја.

"Одавно је требало да овај савет осуди сиријску владу због њеног хемијског терора и да тражи међународну одговорност за оне који су одговорни за ова страшна дела", рекао је Кенет Вард, пренела је агенција Ројтерс.

"Према нашим сазнањима, Руси су можда посетили место напада. Забринути смо да су можда могли неовлашћено нешто да ураде, с намером онемогућавања истражитеља (OPCW), да спроведу ефикасну истрагу", рекао је Вард.

Европска унија је данас затражила да Русија и Иран искористе свој утицај на сиријску владу како би је спречили да настави да користи хемијско оружје.

"ЕУ позива све земље, посебно Русију и Иран, да искористе свој утицај ради спречавања даље употребе хемијског оружја, пре свега на сиријски режим", саопштила је ЕУ на састанку OPCW , пренела је агенција Ројтерс.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 16. апр 2018, 22:41) - anonymous [нерегистровани]

Jeee, zaista gospodine?!

Boze mili, Rusi su cudan svet; sad me vidis, sad me ne vidis!

(понедељак, 16. апр 2018, 16:58) - anonymous [нерегистровани]

Jadan je ovaj svet

Jadne države i tolika vojna moć,kad šefovi moćnih država donose odluke o napadu na treću državu na osnovu podataka i saznanja dobivenih od tajnih službi. Pa kroz povijest je dokazano da tajne službe su podložne svim mogućim utjecajima i da ljudi koji u njima rade su sumnjivog morala.Mozda upravo pozivanje Trampa,Makrona i Mej na ove sumnjive izvora ,dokazuje da im je trebao bilo kakav izgovor za zločinački napad,ali verovatno i za nešto sasvim drugo ,sto mi neznamo,a sto je Putin prozreo i zato nije niti reagirao,

(понедељак, 16. апр 2018, 15:58) - anonymous Lala [нерегистровани]

Divota

Ko njih je sve zasnovano na možda , ali i to je dovoljno da se unapred odabrana žrtva napadne .

(понедељак, 16. апр 2018, 12:49) - anonymous [нерегистровани]

Dosta je bilo

tuzakanja ocigledno velika vecina neradi produktivno vec samo spijunira i salje nekakve podatke, neka tuzna vremena sve momci u najboljim godinama ubijaju se od dosade.