Захарова: Претње силом против Сирије, кршење Повеље УН

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да претње употребом силе против Сирије представљају грубо кршење Повеље Уједињених нација.

"Претња употребом силе против једне државе чланице УН је, само по себи, грубо кршење Повеље светске организације. То је иста она организација у којој је амбасадорка САД толико активна, чиме потврђује њен легитимитет", рекла је Захарова, преноси Тас.

Она је навела и да су екстремистичке групе решене да избаце из колосека мировни процес у Сирији и да су те групе спремне да прибегну екстремним мерама.

"Екстремисти су интензивирали своје активности у тренутку када су постигнути резултати преговарачким методама решавања ситуације у Источној Гути, а које су омогућиле да се спасу хиљаде живота обичних Сиријаца. Очигледно, они нису заинтересовани за такво решење", истакла је Захарова.

Она је закључила да су "активнији постали и покровитељи тих екстремиста, који су, како искуство показује, спремни на екстремне кораке како би остварили своје интересе у Сирији, а који немају никакве везе са истинским интересима сиријског народа".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво