Британија позиционира подморнице, Трамп још није донео одлуку о нападу у Сирији

"Дејли телеграф" јавља да су се британске подморнице позиционирале тако да је Сирија у домету њихових "томахавк" ракета. Премијерка Тереза Меј још није донела одлуку о нападу, пише британски лист. У међувремену, и из Беле куће поручују да је ракетни напад само једна од опција које су на столу.

Премијерка Велике Британије Тереза Меј још није донела одлуку да ли ће са САД и Француском учествовати у ракетним нападима у Сирији, али жели да има могућност да брзо реагује, наводи Дејли телеграф.

Британски лист истиче да су британске подморнице позициониране тако да је Сирија у домету њихових ракета "томахавк".

Скај њуз наводи да ће Мејова у четвртак од свог кабинета затражити да одобри акцију под вођством САД и Француске у Сирији.

У међувремену, портпаролка Беле куће Сара Сандерс је рекла да председник САД Доналд Трамп сматра Русију и Сирију одговорним за хемијски напад у тој блискоисточној земљи.

Коначна одлука о могућем нападу у Сирији још није донета, а бројне опције су на столу поред ракетног напада, рекла је Сандерсова.

Доналд Трамп није још изнео временски оквир у ком би евентуално дошло до акције у Сирији.

Амерички председник претходно је упозорио Русију преко Твитера да се спреми за ударе ракета на Сирију.

Са друге стране, генерал-пуковник руске војске Виктор Познахир рекао је да су припадници групе Бели шлемови изрежирали и снимили наводни напад хемијским оружјем на цивиле у сиријском граду Думи.

Дума је последњи град у области Источна Гута који је под контролом побуњеника и на њега је у петак сиријска војска покренула жесток напад.

Сиријска побуњеничка група оптужила је владине снаге да су у суботу бациле буре-бомбу са отровним хемикалијама на цивиле у Думи и да је том приликом повређено више од 500 особа. 

Светски медији јавили су у недељу да су у наводном хемијском нападу на Думу погинуле десетине цивила. Број страдалих кретао се од 40, како су известили АП и Ројтерс, док је по Би-Би-Сију погинуло најмање 70 људи.

Сиријска влада је наводе о том нападу назвала "измишљотинама".

За сада нико независно није потврдио наводе о том нападу.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво