Евроконтрол: Опрез у Средоземљу због могућих напада на Сирију

Паневропска агенција за контролу ваздушног саобраћаја Евроконтрол позвала је авио-компаније да буду на опрезу у источном Средоземљу због могућих ваздушних удара у Сирији у наредна 72 сата, преноси "Ројтерс".

У том периоду би могле бити употребљене ракете ваздух-земља као или крстареће ракете, као и да постоји могућност повремених ометања опреме за навигацију, наведено је у саопштењу, преноси Ројтерс.

У упозорењу Евроконтрола не прецизира се порекло иједне ракетне претње.

"Треба пажљиво размислити када се планирају летови у подручју источног Средоземља и Никозијског подручја", навела је Агенција и додала да се под регионом Никозије подразумевају Кипар и околне воде.

Евроконтрол се позива на документ Европске агенције за безбедност саобраћаја, који није доступан јавности.

Контроле ваздушног саобраћаја у Великој Британији, Француској, САД и Немачкој раније су издале упозорење да се не лети изнад ваздушног простора Сирије.

Према подацима сајта за праћење летова "Флaјтрадар24", једини комерцијални лет изнад Сирије обавила је либанска авио-компанија.

Амерички председник Доналд Трамп и западни савезници разговарају о могућој војној акцији, како би се казнио сиријски председник Башар ел Асад због наводног напада хемијским оружјем у суботу у Думи.

Ројтерс подсећа да је Трамп у уторак отказао планирану посету Јужној Америци како би се фокусирао на Сирију.

Америчка морнарица ће ка Средоземном мору послати носач авиона "Хари Труман", са још седам ратних бродова, преносе агенције. 

У саопштењу Морнарице Сједињених Америчких Држава наведено је да ће "Хари Труман", заједно с осталим бродовима, кренути из луке Норфолк и да ће деловати у склопу Пете и Шесте америчке флоте. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво