Бајден: Налазимо се у борби за душу нације

Бивши амерички потпредседник Џо Бајден, који још није сигуран да ли ће се кандидовати за председника на изборима 2020. године, наводи да је Америка у бици за душу нације.

"Налазимо се у борби за душу ове нације", рекао је Џо Бајден у петак пред више од 1.500 људи на Универзитету у Конектикату, преноси АП.

То је изјавио неколико сати након што је у Мериленду примио награду Америчке поморске академије у име републиканског сенатора Џона Мекејна, који се бори са истим агресивним раком мозга од којег је умро Бајденов син Бо 2015. године.

"Он је мој веома близак пријатељ и политички противник, а у тешком је стању и замолио ме је да одем у Анаполис да говорим у његово име. Он је мој пријатељ, тако да сам, наравно, отишао", рекао је Бајден.

Бајден је у свом говору причао о томе како је бити млади сенатор, тренутној политичкој клими и губитку чланова породице.

Истакао је да само време може да покаже да ли ће се кандидовати за председника 2020.

"Морам да будем у могућности да станем испред огледала и знам да ако се нисам кандидовао, то није зато што се плашим губитка, него зато што нисам у позицији да се томе у потпуности посветим", рекао је Бајден.

Међутим, како агенција подсећа, Бајден, који је недавно разменио оштре речи са актуелним америчким председником Доналдом Трампом о томе ко би победио када би се потукли, изјавио је да Америка не сме себи да приушти осам година актуелне републиканске администрације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи