Руски центар: Више од 3.000 цивила напустило источну Гуту

Више од 3.000 цивила напустило је од јутрос источну Гуту преко хуманитарног коридора, рекао је генерал-мајор Владимир Золотукхин из руског Центра за помирење зараћених стана.

"Уз помоћ Руског центра за помирење зараћених страна, цивили настављају да напуштају источну Гуту преко хуманитарног коридора и његових контролних пунктова. Од јутра 22. марта 2018, више од 3.000 цивила је напустило источну Гуту преко контролног пункта Мухајам ел Вафидин", рекао је Золотукхин.

У међувремену, додао је, цивили су наставили да се враћају у ослобођене градове Сакба и Кафер Батна у источној Гути, пренео је Тас. 

"Руски центар обезбеђује различите врсте помоћи локалном становништву", рекао је Золотукхин. 

Након што је Савет безбедности УН 24. фебруара усвојио Резолуцију 2401 којом је позвао на прекид ватре у Сирији, у источној Гути је од 27. фебруара на иницијативу Русије сваког дана на снази је хуманитарна пауза у трајању од пет сати.

Прекиде вратре су у почетку ометали екстремисти, али је ситуација касније стабилизована.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи