Кремљ: Одвратни коментари Џонсона

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је оценио да су коментари британског министра спољних послова Бориса Џонсона, који је упоредио Светско првенство у фудбалу у Русији ове године с Олимпијским играма 1936. године у нацистичкој Немачкој, одвратни и неприхватљиви.

"То је сасвим одвратна изјава, не пристаје министру спољних послова те земље или било које земље. То је без сумње увредљиво и неприхватљиво", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

Британски министар спољних послова оценио је јуче да председник Русије Владимир Путин користи Светско првенство у фудбалу за побољшање имиџа Русије и сложио са једним од посланика да то подсећа на Хитлерово коришћење Олимпијских игара 1936. године у Берлину.

"Да, мислим да поређење са 1936. годином апсолутно стоји", рекао је Џонсон пред члановима Британског парламента.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је, реагујући на ту изјаву, да је Џонсон затрован мржњом и бесом и да је застрашујуће да неко такав представља нуклеарну силу.

Песков је рекао и да се Кремљ нада да ће се европски лидери, који данас почињу самит у Бриселу, одупрети британској премијерки Терези Меј у њеној намери да их убеди у предузимање мера против Русије због случаја "Скрипаљ".

"Ми, у сваком случају, рачунамо на елементарну логику и мудрост наших колега у том случају", рекао је новинарима Песков.

Рекао је да Кремљ и даље примећује да Британци настављају притиске које је, како каже, тешко објаснити.

"И даље запажамо неспремност Британаца да пруже барем неке информације, а такође и то да су све изјаве дате у вези с тим (случајем) у потпуности неосноване, недостају им докази, а често и елементарна логика. Надамо се, наравно, да ће ове аспекте британски партнери, у најмању руку, узети у обзир", навео је Песков.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво