УН: Порастао број акутно гладних, сада их је 124 милиона

Уједињене нације су објавиле Глобални извештај о прехрамбеној кризи у којем се наводи да је у прошлој години било 124 милиона акутно гладних у свету, што значи да су им животи угрожени. Како преноси АП, то је повећање у односу на 2016. када је било 108 милиона особа које пате од акутне глади.

Наводи се да је ово повећање углавном изазвано новим или појачаним сукобима у Мјанмару, Нигерији, Јемену и Јужном Судану, као и сушом која је погодила неколико афричких земаља.

У извештају се упозорава да ће се оваква ситуација наставити у 2018, а да се очекује да ће Јемен остати земља у којој ће највише недостајати хране.

АП наводи да се ради о годишњем међувладином извештају који сачињавају агенције УН, Европска унија и организације које се баве прехрамбеном политиком, а који је покренут 2016. како би се промовисала већа координација.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи