Лавров: Велика Британија боље да смири живце

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је, поводом случаја тровања нервним агенсом у Енглеској бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке, да је Великој Британији "боље да смири живце" и да су питања која Москва поставља Лондону у вези са тим случајем "потпуно професионална".

Тас преноси да је Лавров о случају тровања некадашњег пуковника руске војне обавештајне агенције ГРУ говорио на прес конференцији након разговора са шефом јапанске дипломатије Тароом Коноом.

"Било би добро за све, а пре свега за Лондон, када би британске власти смириле живце и покушале да остану мирне", рекао је Лавров.

Наводи се да је шеф руске дипломатије оценио да је тиме што је Лондон на брзину изнео оптужбе на рачун Русије иако је истрага и даље у току, "веома занимљив преседан придодат англосаксонском правосудном систему".

Лавров је изнео и тврдњу да Москва у вези са случајем Скрипаља поставља професионална и конкретна питања.

"Наша питања су потпуно професионална, јасна и конкретна, нема ничег неважног у вези са њима, што не може да се каже у вези са позицијом британске владе", навео је Лавров.

Јермаков: Британци инсценирали напад на Скрипаља?

Званичник министарства спољних послова Русије Владимир Јермаков изјавио је да британске власти или нису у стању да спрече терористичке активности у сопственој земљи или су инсценирале напад нервним агенсом на некадашњег пуковника руске војне обавештајне агенције и двоструког агента Сергеја Скрипаља и његову ћерку Јулију.

"Простом логиком долазимо до две опције – или британске власти нису у стању да спрече такву терористичку активност на сопственој територији или су, директно или индиректно, не оптужујем ту никога, инсценирале напад. Не постоји било која друга опција", рекао је Јермаков, који је у министарству шеф Одељења за неширење и контролу оружја, преноси Тас.

Скрипаљ и његова ћерка Јулија су 4. марта пронађени у несвесном стању на клупи у Салсбурију, након чега су хоспитализовани и налазе се у тешком стању, а британске власти оптужиле су Русију за тровање, што је Москва одбацила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи