Савет безбедности иза затворених врата о Сирији

У Њујорку је одржана затворена седница Савета безбедности Уједињених нација посвећена уништавању хемијског оружја у Сирији. Тај орган светске организације осудио је стално коришћење тог оружја и потврдио потребу за механизмом спречавања његове употребе, без обзира на то о којој страни је реч. Истовремено, у најновијем нападу побуњеника из Источне Гуте на Дамаск, убијено је 35 цивила, јавили су државни медији.

Седнци на Ист Риверу присуствовао је и челник Организације за забрану хемијског оружја.

Поновљено је да је употреба хемијског оружја озбиљно кршење међународног права и подржана истрага те Организације о коришћењу тог оружја у Сирији.

Сједињене Државе и Русија већ месецима размењују оштре речи због одговорности за хемијске нападе у Сирији.

"Радимо на више питања у вези са Сиријом, а једно је и уништавање постојећих капацитета за производњу хемијског оружја . Бавимо се и оптужбама да су употребљене отровне хемикалије као оружје у Сирији", рекао је Ахмет Узумчу, генерални директор Организације за забрану хемијског оружја.

У Сирији и даље нема мира. На мети побуњеника из Источне Гуте нашла се прометна пијаца у Дамаску, испаљено је више ракета. Побуњеничке групе су појачале артиљеријске нападе пошто провладине снаге спроводе велику копнену и ваздушну офанзиву на Источну Гуту од пре месец дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво