Нигерија, oд 110 отетих девојчица 76 ослобођено

Влада у Абуџи саопштила је да је од 110 нигеријских девојчица, које су прошлог месеца отели екстремисти исламистичке групе Боко Харам, ослобођено 76, додавши да за њих није плаћен откуп.

Министар информисања Нигерије Лаи Мухамед изјавио је за Ројтерс у Абуџи да није плаћен откуп и да је једини услов био да девојчице не буду предате војсци, већ да буду ослобођене без војног присуства.

Неке од ослобођених девојчица тврде да је пет њихових другарица умрло у заточеништву.

Агенција АП преноси да засад није познато шта се догодило са преосталих 34 девојчице.

Мештани града Дапчи наводе да су девојчице вратили мушкарци за које се верује да су борци исламистичке екстремистичке групе Боко харам.

"Боко Харам је вратио девојчице", рекао је Ројтерсу неименовани војни официр на контролном пункту у близини Дапчија.

Агенција АП, позивајући се на сведока из тог града, преноси да су борци Боко харама рекли становницима да су вратили девојчице "из сажаљења".

Истовремено, упутили су претећу поруку родитељима да "никада више не шаљу ћерке у школу".

Ученице, узраста од 11 до 19 година, отете су 19. фебруара. То је највећа масовна отмица од како су припадници Боко харама киднаповали више од 270 девојчица из Чибока 2014. године.

Боко харам у преводу значи "западно образовање је грех".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи