Срушио се авион британске акро-групе, погинуо члан посаде

Један члан посаде погинуо је приликом пада авиона акробатске групе британског ратног ваздухопловства "Црвене стреле" који се срушио се у близини базе "Вели" у Велсу, јавља Би-Би-Си. Пилот успео да се катапултира.

Британско министарство одбране навело је да је реч о авиону типа "јастреб", додавши да су се спасилачке екипе упутиле на место несреће око 13.30 по локалном времену.

У саопштењу Краљевског ратног ваздухопловства (РАФ) истиче се да је пилот преживео и да је хоспитализован.

Читајући саопштење, лидер акро-групе Ник Такер Лав рекао је да је у овој "трагичној несрећи" погинуо инжењер "Црвених стрела" и додао да су о несрећи обавештене њихове породице.

Према наводима неких сведока, оба члана посаде успела су да се катапутирају, док су други очевици рекли да су видели само једну особу која успела да се спасе пре него што се авион претворио у буктињу, преноси британски јавни сервис.

Верује се да се авион враћао у своју матичну базу из "Велија", где се пилоти обучавају за планинске и поморске операције.

База "Вели" користи се за обуку пилота и летачког особља. 

"Црвене стреле" су најчувенија акро-група Краљевског ратног ваздухопловства, која изводи најсмелије акробације у препознатљивим авионима типа "јастреб".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи