САД и Јужна Кореја настављају војну вежбу

САД и Јужна Кореја наставиће заједничку војну вежбу 1. априла, која је била обустављена због одржавања Зимских олимпијских игара у Јужној Кореји, саопштили су званичници у Вашингтону и Сеулу.

Вежба ће бити настављена иако амерички председник Доналд Трамп планира сусрет са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном, који војне вежбе Сеула и Вашингтона сматра припремом за рат против Северне Кореје, пренела је агенција Ројтерс.

Јужна Кореја и САД годинама уназад одржавају заједничку војну вежбу у марту, што је ове године, највише, због одржавања Олимпијаде и Параолимпијаде померено.

Неименовани јужнокорејски званичник рекао је да ће и ове године војна вежба бити одржана с циљем да се "подигне спремност против разних претњи из Северне Кореје".

Прошле године САД и Јужна Кореја одржале су заједничку војну вежбу од 1. марта до 30. априла, у којој је учествовао и амерички носач авиона "Карл Винсон", који неће бити присутан у овогодишњој вежби.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво