Лондон, више од 400 школа примило упозорење на бомбу

Мејлове упозорења на експлозивне направе примило је више од 400 школа у Енглеској, а полиција верује да су претње стигле из САД.

Полиција у Хамберсајду на северу Енглеске, саопштила је да су школе и факултети широм земље, укључујући 19 у региону тог града, примиле мејлове у којима се тврди да је експлозивна направа постављена у згради и тражи новац да се она не активира, преноси британски Гардијан.

"Разговарали смо са свим школама које су нас контактирале и уверили их да нема потребе за евакуацијом и понудили савете из области безбедности", навела је полиција.

Полиција у Нортамбрији саопштила је да је више од 35 школа у том региону примила претеће поруке путем мејла у којима се тражи новац за деактивирање бомбе.

Како је казао портпарол полиције, детективи су установили да нема видљиве претње и да школе нису евакуисане.

Полиција је у току дана обишла школе како би се уверили да су ученици и професори добро.

И у Лондону је евакуисано неколико школа, а лондонска полиција описала је инцидент као "злонамерну комуникацију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се