Пожари на југоистоку Аустралије, стотине људи евакуисано

На југоистоку Аустралије бесне пожари, који се шире због сувих и врелих ветрова. Десетак кућа је уништено, хиљаде људи је остало без струје, а неки путеви су затворени. Очекује се да ветар ослаби вечерас.

Пожари, за које се верује да су их изазвале муње, најпре су захватили траву и растиње а потом су се брзо измакли контроли широм руралног југозападног дела аустралијске државе Викторија, преноси Ројтерс.

Исти извор наводи да за сада не постоје подаци о томе да ли има погинулих или несталих.

"Киша није падала 30 или 40 дана, тако да смо знали да је земља сува. У Викторији смо били спремни за ово што је донело суво, врело и ветровито време", рекао је комесар Службе за управљање ванредним ситуацијама Крег Лепсли.

С ватреном стихијом се бори око 280 ватрогасаца, док је 22.000 домаћинстава остало без струје након што су јаки ветрови оборили дрвеће, навео је Лепсли.

Више од 10 кућа је уништено, a неким становницима је наложено да остану у кућама јер их може захватити пламен на отвореном.

Неки путеви су затворени а по некима је опасно возити због густог дима.

Метеролози прогнозирају да ће ветрови ослабити вечерас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи