Британија руским дипломатама забранила приступ Скрипаљу

Власти у Британији одбиле су да одобре приступ руским дипломатама бившем руском шпијуну Сергеју Скрипаљу, који је отрован у енглеском граду Солсберију раније овог месеца. Као образложење Лондон наводи да је Скрипаљ британски држављанин, саопштила је руска амбасада у Лондону.

"Тражили смо конзуларни приступ Сергеју Скрипаљу и његовој кћерки. Наш захтев је одбијен, јер британска страна Скрипаља сматра британским држављанином", наводи се у саопштењу руске амбасаде, преноси Тас.

Сергеј и Јулија Скрипаљ пронађени су у бесвесном стању на клупи испред тржног центра у енглеском граду Солсберију, 4. марта.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова у суботу је поновила да Русија демантује било какву умешаност у напад на Скрипаља и његову кћерку, истакавши да Британија оштро реагује према Русији због тога што је фрустрирана војним напретком сиријских владиних снага, које имају подршку Русије.

Истовремено, Захараво је демантовала да постоји нервни агенс "новичок", за који Британци кажу да је коришћен у нападу на Скрипаља, пренео је АП. 

Захарова је рекла да земља порекла "новичока" може бити сама Британија, односно Чешка, Словачка, Шведска или САД јер су, каже, те земље крајем 1990-их година интензивно тестирале "новичок".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво