Мајами, испод рушевина моста извучена три тела

Два возила са три тела извучена су испод рушевина пешачког бетонског моста од 950 тона у Мајамију, који се пре два дана срушио на прометну саобраћајницу.

Возила су пронађена након што је полиција камерама успела да лоцира пет тела испод рушевина.

Екипе и даље покушавају да допру до најмање четири возила која су остала испод рушевина.

Шеф полиције Хуан Перес је изјавио да ће за идентификацију жртава можда бити потребна ДНК, отисци прстију и породичне фотографије, пренео је АП.

Званичник одељења за саобраћај на Флориди изјавио је да је инжењер оставио гласовну поруку два дана пре рушења моста у којој је упозорио да је пронађено неко пуцање на једном крају грађевине, али ту поруку нико није преслушао.

Званичник је рекао да је говорна пошта преслушана тек после колапса, јер су радници, према уговору, били изван канцеларије када је порука остављена.

Власти на Флориди су јуче саопштиле да су се после "стрес теста" олабавиле сајле о које је висио мост тежак 950 тона.

Док државни и федерални истражитељи раде на утврђивању узрока моста постављеног пре само пет дана, политичари на Флориди указују на "стрес тест" и олабављене сајле као на могуће факторе, али начелник полиције у Мајамију апелује на све да не извлаче закључке прерано.

Мост је, иначе, изграђен претходне суботе за само шест сати релативно новом, али популарном методом, пренео је Eн-Би-Си њуз.

Метода се зове "убрзана конструкција моста", а настала је на Међународном универзитету Флориде почетком 2010. године.

Према речима очевидаца, возила су се зауставила пред семафором у четвртак у раним поподневним сатима, када је мост над њима почео да се урушава.

Наводи се да је вредност моста 14,2 милиона долара, он повезује насеље Свитвотер са кампусом Међународног универзитета у Мајамију, а званично је требало да буде отворен следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво