Поклонскаја: Немогуће да Украјина врати Крим

Већа је шанса да се Украјина уједини са Русијом него да добије Крим натраг, изјавила је посланица у доњем дому Руске Думе и бивша државна тужитељка на Криму Наталија Поклонскаја.

"То (да Украјина врати Крим) је просто немогуће. Пре ће се Украјина поново ујединити са Русијом", рекла је Поклонскаја новинарима у кримском граду Јалти, преноси Тас.

Нагласила је да је "Украјина руска".

"Украјина је руска и за Украјину ће бити могуће да оживи традиције и ојача културу само ако истински постане опет део Русије, као што је некад била. Ми смо једна држава и један народ", истакла је посланица у доњем дому Руске Думе.

На место државне тужитељке Крима Поклонскаја је дошла 11. марта 2014. године, а многи су били опчињени њеном лепотом.

Видео снимак са њене прве званичне конференције за штампу постао је један од гледанијих клипова на Јутјубу, а најомиљенија је била у Јапану, где је добила надимак "Слатка тужитељка", и где је настао и култ њених следбеника који себе називају "Наталијати".

Русија је 18. марта 2014. године потписала споразум са Кримом о поновном уједињењу са Руском Федерацијом, а након референдума који је одржан два дана пре тога на којем се већина грађана (96,7 одсто на Криму и 95,6 одсто у Севастопољу) изјаснила да подржава ту идеју.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи