Више од 12.000 цивила напустило источну Гуту, стигао конвој са храном

Најмање 12.500 цивила напустило је источну Гуту, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону. Стигло 25 камиона са 340 тона хране.

Цивили су се упутили ка градовима Кафр Батна, Хамоуријех, Јисрен и Сакба, изјавио је директор Опсерваторије, пренео је Ројтерс.

Раније данас неименовани представник Руског центра за посматрање у Сирији рекао је да је преко 4.000 цивила већ напустило источну Гуту преко хуманитарног коридора.

Међународни комитет Црвеног крста (МКЦК) у Сирији саопштио је раније да је конвој са 25 камиона помоћи ушао у северни део сиријске источне Гуте.

Сиријски арапски Црвени полумесец саопштио је за Ројтерс да је око 340 тона хране довезено и источну Гуту у том конвоју, у сарадњи са МКЦК и Уједнињеним нацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи