Британци протерују двадесет троје руских дипломата

Након напада нервним агенсом на бившег шпијуна Сергеја Скрипаља, Британија ће протерати двадесет троје руских дипломата, најавила је британска премијерка Тереза Меј. Из Русије поручују да је то непријатељски чин.

Тереза Меј је рекла да руске дипломате имају недељу дана да напусте Велику Британију, пренео је АП, наводећи да је то највеће протеривање дипломата од периода Хладног рата.

Британска премијерка сматра да је Русија показала презир према британској жељи да објасни покушај убиства бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије.

Мејова наводи да деловање Русије "представља незаконито коришћење силе".

Најавила је више економских и дипломатских мера, укључујући и отказивање билатералних контаката на високом нивоу са Русијом.

Најавила је и да ће затражити од краљевске породице да не присуствује Светском првенству у фудбалу које ће се одржати у Русији.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да су оптужбе које је Велика Британија упутила Русији за тровање отровним гасом бившег шпијуна Сергеја Скрипаља и његове ћерке политичка представа и скретање пажње међународне заједнице које Русија неће дозволити. 

број коментара 18 пошаљи коментар
(четвртак, 15. мар 2018, 12:34)
anonymous [нерегистровани]

Morali su

Renoviraju bildinge,ubacuju
prislusne uredjaje.

(четвртак, 15. мар 2018, 11:57)
anonymous [нерегистровани]

Nije mi jasno

23. diplomate, to je konzulat.To su SAD skoro na silu uradili.Ovo je smisljen nacin u Britaniji.Rusofobija definitivno.Sraman i bedan cin. 

(среда, 14. мар 2018, 19:29)
anonymous [нерегистровани]

Rekoh

Treba ih sve isterati i tamo i vamo pa se nebi mogli više zezati sa proterivanjem

(среда, 14. мар 2018, 18:39)
Воронцов [нерегистровани]

И шта сад Британија очекује

Сигурно одговарајуће мере из Москве.

(среда, 14. мар 2018, 18:10)
anonymous [нерегистровани]

proterivanje ruskih diplomsta

Ta navika sa nedokazanim bojnim otrovima im je ostala još od Blera, sad koriste iste metode kako bi nedokazane činjenice svetu bile prezentovane kao istina, a ako dođe do neželjenih događaja i posledica i ako se dokaže da je sve montirano biće kao protiv Sadama - eto desilo se i ne talasajte!?

(среда, 14. мар 2018, 17:30)
anonymous [нерегистровани]

Nastavak zapocetog

Jos od 2008 kad je putin zapoceo skretanje sa jeljcinovog puta centar svetske moci (london) je zapoceo protivrusku kampanju na svim poljima pa i u sportu. Ta hisrerija traje vec preko amerike, pa preko americkoengleskih poslusnika, te nije ovo od UK prvo, vec je ovo samo nastavak vec zapocetog

(среда, 14. мар 2018, 17:28)
anonymous [нерегистровани]

Zakonita primena sile

To je kada optuzis nekoga da ima nervni gas, a on nema, pa ga bombardujes pa ...

(среда, 14. мар 2018, 17:27)
anonymous [нерегистровани]

politika

ovim cinom se stavljaju na americku i zapadno evropsku stranu,steta je velika i tu niko nece popustit.ove politicke sancije toliko mnogo stete privatnom sektoru.

(среда, 14. мар 2018, 16:40)
anonymous [нерегистровани]

Ujedineno kraljevstvo

Valjda misle da ce ovim cinom dobiti na vaznosti...
Varaju se. Njihovo vreme je proslo.

(среда, 14. мар 2018, 16:17)
anonymous [нерегистровани]

proterivanje.

Britanija ima pravo da otkaze gostoprimstvo clanovima ruske diplomatije,sto I cine, ali isto tako Rusija ima isto pravo da uskrati gostoprimstvo clanovima britanske diplomatije, pa se sada pitam sta je britanija postigla ovim glupim cinom.. Otkazivanjem ucesca svoje reprezentacije na svetckom prvenstvu koja ce se odrzati u Moskvu je najobicnija glupost, decja igra.