Русија тражи објашњење Форин офиса о претњи сајбер нападом

Амбасада Русије у Лондону упутила је захтев за званично објашњење британског Форин офиса у вези са претњама сајбер нападом које су се чуле у британском парламенту и медијима, упозоривши на последице које би такав евентуални напад имао.

"Русија са озбиљношћу гледа на кршење сајбер безбедности. Не само што Русију неосновано и провокативно оптужују за инцидент у Солсберију, већ јој прете сајбер нападом за који се већ развијају планови", наводи се у саопштењу руске амбасаде, преноси Тас.

Та одлука би, како се додаје, судећи по изјавама премијерке Терезе Меј, могла да буде донета већ сутра на заседању Савета за националну безбедност.

Лист Тајмс претходно је, позивајући се на извор у британској влади, објавио да Лондон разматра могућност извођења тајног сајбер напада на Русију као одговор на тровање бившег руског агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке.

Раније данас, Русија је упутила снажан протест британској амбасадорки у Москви Лори Бристоу, сматрајући да су неосноване оптужбе Лондона да је Русија умешана у тровање Скрипаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво