Авион који се срушио у Непалу прилазио писти из погрешног правца

Летелица који се срушила у престоници Непала, Катмандуу, услед чега је погинуло на десетине људи, прилазила је јединој писти коју аеродром у том граду има, из погрешног правца, изјавио је генерални менаџер аеродрома Рај Кумар Четри.

Како преноси АП, снимак разговора између пилота и контроле за ваздушни саобраћај указује да је постојала конфузија по питању из ког смера би авион требало да слети.

Према речима менаџера аеродрома, пилот авиона није пратио инструкције за слетање које му је давао контролни торањ и авион "није био у линији са пистом како је требало" да буде.

Додао је да је контролни торањ у неколико наврата упитао да ли је пилот добро и да је сваки пут одговор био "да".

Како су медији раније пренели, на међународном аеродрому у Катмандуу излетео је са писте и запалио се авион компаније "Ју-Ес Бангла" из Бангладеша у којем је било 67 путника и четворо чланова посаде, при чему је страдало најмање 50 људи.

Ројтерс је то објавио позивајући се на неименованог портпарола непалске војске, док је АП на основу података из тамошње полиције објавио да је погинуло најмање 38 људи, а 23 повређено.

Би-Би-Си преноси да је Катманду пост јавио да се летелица срушила у источном делу писте аеродрома "Трибуван".

Наводи се да је из летелице спасено 17 особа. На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије и видео-снимци на којима је приказан дим који се диже са писте.

Катманду пост објавио је да су обустављени сви летови са тог аеродрома.

број коментара 0 пошаљи коментар