Анкете показују сигурну победу Путина на изборима

Нема сумње да ће грађани Русије на предстојећим изборима у недељу поново одабрати актуелног председника Владимира Путина, показују најновије анкете у којима он има 80 одсто подршке грађана, јавља АП.

Међутим, како наводи АП, Кремљ је забринут због апатичности гласача, те се због тога Путин појављује међу грађанима покушавајући да допре до њих широм државе.

Америчка агенција пратила је руског председника током његове кампање док је путовао у Нижњи Тагил, где се налази компанија "Уралвагонзавод", највећи произвођач тенкова у свету, која такође производи вагоне.

АП наводи да се Путин концентрисао на потребу да се модернизују индустрије државе, да се пружи подршка иновативним технологијама и да се појачају способности радне снаге.

"Потребни су нам људи са новим знањима, свежим приступима, људио који су спремни на нове изазове", рекао је Путин на форуму младих радника.

Указао је и на историју његове породице, наводећи да је и његов отац радио у фабрици на изради вагона и да је био поносан на свој посао.

Радници су, како се наводи, упитали за будућност тешких индустрија и за стручне обуке, а Путин је рекао да ће влада спонзорисати напоре да се прошире прилике за стручне обуке и савладавање нових вештина.

Након што је хеликоптером стигао у Јекатеринбург, четврти највећи град у Русији и индустријско средиште, Путин је председавао састанку са високим званичницима чија је тема била обука индустријске радне снаге, наводи агенција.

број коментара 1 пошаљи коментар
(понедељак, 12. мар 2018, 23:19)
Ko razume,shvatiće: [нерегистровани]

Putinovoj pobedi,

najviše se raduje Zapad!