Експлозија у Британији, шест повређених

Најмање шест особа повређено, од којих двоје критично, када је у граду Лестеру, у централној Енглеској, дошло до експлозије. Портпарол полиције каже да за сада ништа не упућује на терористички акт.

У саопштењу британске полиције се наводи да су "у потпуности изгорели један мини-маркет и кућа", да су све службе на терену, а грађани се моле да избегавају ту област.

Према речима портпарола ватрогасне службе у Лестеру, једна од зграда која је страдала у експлозији била је двоетажна са адаптираним поткровљем и само се срушила.

Најмање шест особа је превезено у болницу, од којих две у критичном стању, јавља Би-Би-Си.

Портпарол ватрогасне службе каже да је ангажовано шест ватрогасних возила и да се у овом тренутку претражује терен, преноси Скај њуз.

За сада је непознато да ли има још повређених или заробљених у рушевинама.

У претрази терена учествују и специјалне јединице са псима трагачима, а људи из околних кућа су евакуисани.

За сада се не зна шта је узрок експлозије, а портпарол полиције каже да за сада ништа не упућује на терористички акт, преноси Би-Би-Си.

Скај њуз преноси да се експлозија догодила око 19 сати по локалном времену на Хинкли Роуду у Лестеру, као и да је локално становништво изјавило да је експлозија била огромна.

Британска полиција је ово назвала "великим инцидентом", пренео је Ројтерс.

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије и видео-снимци експлозије, на којима се види огроман пламен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се