Пољска крши закон о квалитету ваздуха

Суд правде ЕУ саопштио је да је Пољска прекршила закон ЕУ о квалитету ваздуха тиме што је континуирано премашивала ограничење загађења у периоду од 2007. до 2015. године.

Суд је наложио влади Пољске да убрза напоре да побољша квалитет ваздуха и смањи нивое честица опасних по здравље, познатих као ПМ10, преноси АП.

Како се наводи, Пољска није новчано кажњена, али то Европска комисија може да затражи уколико Пољска ускоро не побољша квалитет ваздуха.

Као реакцију на опoмену суда, Пољска влада је покренула програм којим се ограничава употреба угља за грејање у приватним домаћинствима.

Ту одлуку поздравиле су еколошке организације које сматрају да је влада спора у решавању проблема загађења, од кога годишње у Пољској умре око 47.000 особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи