Флорида, хиљаде ученика тражи промену закона о оружју

Више хиљада ученика, међу којима су и они из школе на Флориди у којој се десила пуцњава, окупило се испред савезне скупштине у главном граду Флориде Талахасију тражећи измену закона о оружју и претећи да ће сменити републиканце који одбијају да размотре нове мере о контроли оружја.

"Гласајте за њихов одлазак", узвикивали су ученици коју су се окупили недељу дана након масакра у којем је из ватреног оружја убијено 17 ученика у школи.

Посланици у скупштини Флориде одбили су ограничења о оружју, од како је Републиканска странка преузела контролу над канцеларијом гувернера и парламентом 1999. године, подсећа АП.

Како наводи агенција, ученици су "топло" примљени у Талахасију, али политичари нису понудили конкретне одговоре.

Највећа жеља ученика – забрана оружја као што је пушка АР-15, коју је користио осумњичени за пуцњаву у школи у Флориди Николас Круз, скинута је са дневног реда претходног дана у скупштини Флориде.

"Знамо шта желимо. Желимо реформу оружја. Желимо здраворазумне законе о оружју... Желимо промену", рекла је ученица Дилени Тар обраћајући се новинарима.

Према њеним речима, ученици су разговарали са неколико посланика, а највише што су од њих добили је "имаћемо вас у мислима", "тако сте јаки, тако сте снажни".

АП констатује да је упркос одлучности мало вероватно да ће студенти и они који их подржавају добити оно што желе – забрану АР-15 и сличних полуаутоматских пушки.

Републикански посланици све озбиљније говоре о појединима ограничењима, али не о потпуној забрани, додаје америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво