Светска акција полиције – заплењене слике, инструменти, цртежи

Више од 40.000 историјских артефаката и културних добара заплењено је у заједничкој акцији која се одвијала широм света. Реч је, између осталог, о новчићима, сликама, цртежима, музичким инструментима...

То је била прва светски координисана акције оваквог типа и названа је "Атина", а акције су се одвијале од октобра до децембра 2017. године и у њима је учествовала 81 држава, наведено је у саопштењу Европола.

Последица је и да је покренуто 200 истрага, а ухапшене су 53 особе, наводи се у саопштењу.

"Имајући у виду глобалну природу овог злочина, јединице за координацију акција радиле су 24 сата седам дана у недељи како би размењивале информације, правовремено узбуњивале и проверавале податке у међународним и националним базама података", пише у саопштењу Европола.

Истовремено, праћењем неколико хиљада сајтова на интеренту заплењено је више од 6.000 артефаката и покренуте су 63 истраге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи